web analytics

Weird CPU Downgrade

For about a week now, I noticed that my CPU has oddly downgraded itself to Athlon 1800+ from the original 2400+. I didn’t touch anything in the BIOS nor have done something that could have triggered this.

It used to happen a few months back but a quick reboot fixes the issue.


 




I am looking at the BIOS and the system bus is already set at 133MHz so the multiplier should be at 15 to effectively get the desired 2400+.

I suspect the MSI mobo is the culprit but I don’t have much time to do more tests and open up the rig. I’m just hoping things would get back to normal one day. *hehe*



Abe is the founder and Editor-in-Chief of YugaTech. You Can follow him on Twitter @abeolandres.

You may also like...

8 Responses

  1. daddy ash says:

    Why dont go for a new one?

  2. sky says:

    Di ka kasi bumili dyan sa malaki nyong kapitbahay sa Apolinario eh. Hehe.

  3. Migs says:

    It’s a overclocked 1800+ no? What’s the temperature? Do Athlon XP’s have thermal throttling?

    Yup, time for a new one… let’s have an assembling meetup!

  4. Vespinoy says:

    get a mac! hehehe

  5. kzap says:

    overheating perhaps?

  6. yuga says:

    The CPU temp is below 40 degrees. I checked the BIOs and it shows 133Mhz x 15 multiplier but once I boot up, I see 100 x 15 in the screen.

    (The MacBook Pro is on the way!) :D

  7. vespinoy says:

    Tunay? You orderd the MacBook Pro? Uy pagamit! hehe

  8. yuga says:

    Darn, my PC is now dead. Wouldn’t even to a POST. I tested the power supply from another PC and same thing. Same problem I had before.

Leave a Reply

Open

Close
%d bloggers like this: